Left Fortsæt med at handle her
Ordre

Din kurv er i øjeblikket tom

Promotion
Read more
GRATIS FRAGT VED KØB OVER 400KR

Sprog

Glædeligt forår og nytårsforsæt

Glædeligt forår og nytårsforsæt

... På en meget tidlig morgen, hvor tankerne ikke ville lade mig falde i søvn igen.
Det har aldrig givet mening for mig, at nytåret lå 1/3 inde i den mørke og kolde vinter, og at vi skulle lave og begynde vores nytårsfortsæt i den mørkeste, koldeste, mest deprimerende tid på året, hvor man mest bare har lyst til at pakke sig ind i tæpper og gå i hi, spise fed mad, læse bøger og absolut ikke gå ud i stormen og regnen. Og nu, efter jeg er blevet selvstændig og jeg arbejder i takt med naturens årstider, så er vinteren for mig blevet en slags næsten hellig periode, hvor der er plads til refleksion, fordybelse, hjemlige sysler, madlavning, børn og selvfølgelig, som alle andre, alverdens ufarlige småsygdomme (Så er de overstået inden de mere spændende årstider begynder).
I september sidste år gik det op for mig, at ”sept” betyder 7. Ja, det burde jo ikke være noget nyt for mig, eftersom jeg i min ungdom boede et halvt år i Frankrig, men det var aldrig rigtig gået op for mig før, at månedernes navne har en betydning. Måske er det heller aldrig faldet dig ind? 😊
September = Sept = 7
Oktober = Okt = 8
November = Nov = 9
December = Dec = 10
Altså er september den syvende måned, oktober den ottende måned, november den niende måned og december den tiende måned. Hvis man tæller bagud fra disse måneder, så lander man med en årsstart på 1. marts. Den samme dato, hvor naturen har dikteret at foråret starter.
For mig giver det så meget mere mening at starte året ud på netop det tidspunkt, hvor naturen langsomt vågner til live igen, det tidspunkt hvor de første blomster titter frem og hvor man endelig igen kan mærke solens livgivende varme stråler på sin hud. Marts er måneden, hvor jeg kommer til energi, får gåpåmod, får lyst til at komme ud og hvor det kribler i fingrene på mig for at komme igang med have og projekter.
1. marts er derfor tiden hvor jeg lægger mig fast på mine nytårsforsæt, fuld af den første forårsenergi og klar til et nyt år.

Skriv en kommentar