Left Fortsæt med at handle her
Ordre

Din kurv er i øjeblikket tom

Promotion
Read more
GRATIS FRAGT VED KØB OVER 400KR

Sprog

Bagom Lindelyst

Hvem er vi?
"Vi" er faktisk "mig", for jeg er den eneste kvinde i Lindelyst, og jeg har ingen ansatte. Jeg hedder Karen Lise og bor på Lindelyst, som ligger lige uden for Ejby på Midtsjælland. Jeg er gift med Henning og sammen har vi to små piger.

Egentlig startede Lindelyst længe før vi kom hertil, for vi har kun boet her det sidste årti, men Lindelyst har været navnet på vores gård siden 1835, og de to tilbageværende kæmpestore lindetræer, der stadig står her, er sandsynligvis lige så gamle.

For mig personligt startede eventyret med Lindelyst længe før jeg startede en virksomhed, for da vi flyttede hertil i 2012 kom vi direkte fra en lejlighed på Nørrebro uden nogen haveerfaring. Vi havde ikke engang en bil (jep, vi overtog vores gård på cykler 😊)

Det greb om sig
Men da jeg først flyttede på landet, blev jeg hurtigt interesseret i at dyrke mine egne grøntsager og blomster. Det startede med et par højbede; året efter blev det til et par ekstra kvadratmeter køkkenhave; året efter blev haven udvidet, og sådan fortsatte det, indtil jeg i 2020 traf beslutningen om, at jeg havde brug for at bevæge mig i, arbejde med og være i naturen til daglig. Så jeg sagde mit sikre, vellønnede kontorjob op og åbnede endelig Lindelyst.

Det første år med Lindelyst som virksomhed var en test. Det var vigtigt for mig at finde ud af, om det var sjovt for mig at dyrke grøntsager og blomster i det lange løb - var det sjovt på regnvejrsdage? Var det for hårdt fysisk? Kunne jeg overhovedet finde ud af det? Ville jeg blive træt af markedsføring og regnskab? Var der en lokal efterspørgsel efter mine produkter? Nogle ting gik godt og andre ting gik mildest talt ikke så godt, men sjovt blev det ved med at være.

Det første år som fuldtidsfarmer dyrkede jeg på 750 kvm gammel eng, jeg oprettede en lille vejbod og fik fat i vores første institutionelle kunde. Det var hårdt, men spændende.

Det andet år oprettede jeg en gårdbutik med kølemulighed, solgte blomster, planter og grøntsager og fik min første faste professionelle kunde. Jeg solgte også omkring 25 forskellige slags blomsterfrø.

Det tredje år lukkede jeg gårdbutikken igen og lavede i stedet grøntsagskasser, som jeg ugentligt leverede til lokale borgere i Ejby. Blomsterfrøbutikken blev udvidet til ca. 80 sorter.

Og nu på fjerde år er jeg oppe på 140 forskellige slags blomsterfrø, får endelig hjemmesiden op at køre og planlægger at fortsætte med grøntsagskasserne til sommer.

Selvforsyning er drivkraften bag alt
Den røde tråd i alt, hvad jeg laver her på Lindelyst, er selvforsyning og genbrug. Når først man er blevet bidt af selvforsyningsfeberen, er der ingen vej tilbage. Så tænker man selvforsyning ind i alt, hvad man gør. Det betyder, at man tager sine egne frø fra år til år (det var sådan, Lindelysts salg af frø startede), køber alting brugt, dyrker grøntsager nok til at forsørge sin egen familie, har fjerkræ og slagter sit eget kød osv. Der er ingen ende på det. Det betyder også, at man ønsker at gøre ALT selv. Derfor tager tingene tid, og alt hvad vi bygger bliver aldrig helt standard 😊 Men det er lige OS.

En hobby, der blev til en livsstil, som forhåbentlig bliver til et levebrød
Lindelyst startede som et hobbyprojekt i selvforsyning. Det er min passion, min baby, mit højeste ønske og mit liv. Jeg brænder for Lindelyst og ELSKER, at jeg kan bruge mit liv på at arbejde med hænderne i jorden og med himlen over mit hoved.

I harmoni med naturen
Her på Lindelyst stræber vi efter at leve et naturligt, enkelt og sundt liv. Denne livsstil indebærer, at vi dyrker vores egne fødevarer, slagter vores egne fjerkræ og lever i pagt med naturen i hverdagen. Naturen er vores guide og sætter retningen for alle vores beslutninger. Det er derfor helt utænkeligt, at vi nogensinde ville bruge pesticider, kunstgødning eller store maskiner i produktionen af grøntsager og blomsterfrø.

Jeg arbejder med naturen, ikke imod den, og jeg forsøger at passe på vores jord, dyr, insekter og medmennesker gennem mit arbejde.

Jeg arbejder med planterotation og bruger no-dig-metoden for at holde jorden sund. Jeg dyrker et meget bredt udvalg af planter, blomster og grøntsager, fordi naturen ikke har gavn af monokulturer, og samtidig hjælper det mig med at minimere risikoen for tab, hvis vi f.eks. bliver angrebet af skadedyr ... hvilket kan ske ... Det er kun naturligt.

Alle grøntsager og blomster bliver sået, luget, plejet, høstet, vasket og pakket i hånden, og alle frø går gennem mine hænder mindst 3 gange, som regel flere, før de sendes ud af døren med posten til dig. For mig er det nærhed og kærlighed til naturen.

 

Hvis du vil følge vores historie indtil videre og i fremtiden, synes jeg du skal følge os på Facebook her eller tilmelde dig vores nyhedsbrev.